Събота, Февруари 04, 2023
Follow Us

Национално сдружение на частните болници в България излезе с позиция, в която апелира за равнопоставеност на всички лечебни заведения в страната, във всяко едно отношение, в това число и извършване на проверки за извършена дейност и санкциониране при установени нарушения. Ето я и цялата позиция:

"Ние, членовете на Националното сдружение на частните болници, апелираме за равнопоставеност на всички лечебни заведения в Р България във всяко едно отношение, в т.ч. и по отношение извършването на проверки на дейността и санкциониране на установените нарушения. Не би трябвало да съществуват привилегировани лечебни заведения, които да са освободени от извършването на проверки и съответно от налагането на санкции при нарушаване на законовата уредба.

Като лекари за нас е от изключително значение спазването на законността от всички лечебни заведения в страната. Това гарантира правилното разпределение на публичните средства, съгласно законодателството на Р България.

Не трябва да се допускат действия, които водят до разрушаване на и без това крехкото доверие на обществеността към лекарското съсловие и системата на здравеопазването като цяло. Това е недопустимо, особено в ситуацията, в която целият свят се намира в момента.

Националното сдружение на частните болници очаква и в бъдеще НЗОК и Министерство на здравеопазването да бъдат принципни при недопускането на нарушаване на правилата от страна на всички лечебни заведения, независимо от техния собственик."

Красимир Грудев
Председател на УС

Каква е причината за липса на лекарства?
 

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up