Събота, Декември 03, 2022
Follow Us

"Очевидно се източва НЗОК.
Очевидно от "Пирогов" са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки. Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. От друга страна това не са всички колеги от "Пирогов".- това каза пред БНР 
От друга страна протестът е политически, защото и Бойко Борисов се намеси в него. Той стои зад протеста," 

сутринта поиска оставка на правителството. Той неглижира престъплението и нарече кражбата на 1.2 млн. дребно нарушение. Очевидно за Бойко Борисов 1,2 млн. от нашите осигуровки е дребна сума. Така че на протеста трябва вече да се гледа от политическа гледна точка. Знаем, че и проф. Балтов, макар и неформално е член на правителството. Говореше от името на правителството, возеше се. Той продължава да бъде директор на болницата, тъй като новото ръководство все  още не е вписано. 
Ако се спази законът, на "Пирогов" трябва да се прекрати договорът с НЗОК, което се е случвало вече два пъти, при други две болници, за доста по-дребни нарушения.
Искам да подчертая, че лекарите от Пирогов не са виновни, за това, което се случва – каза още д-р Болтаджиев и допълни : 
"Пирогов" вече не е от болниците, които, ако не съществуват, ще пропадне здравеопазването. Но аз държа да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор. Това, обаче не оправдава точенето на Касата", допълни д-р Болтаджиев.


Според него "се вижда само върхът на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260". И обърна внимание, че не може да се говори само за лечение на пост-ковид пътеките, за които са констатирани нарушения, тъй като проверката на НЗОК е показала, че голяма част от хората не са знаели, че са приети в болница.
Според д-р Болтаджиев, реформата в здравеопазването е задължителна и тя трябва да е приоритет за следващите управляващи.
Това коментира пред БНР д-р Николай Болтаджиев, - председател на ЦЗПЗ, който доскоро бе оглавяван д-р Кацаров.

 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up