Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

"Силни думи от страна на БЛС, които може би в предизборна обтановка желаят да се харесат на всичи. Овен това правилата и начина на проверки са разписани от този управиителен съвет на БЛС, преди аз да стана Управител на на НЗОК, с която те са сключили договор". - заяви пред БНР проф. Салчев Управител на НЗОК по повод позцията на БЛС относно проверките в лечебните заведеня от страна на Касата, в която ги определи като административен тормоз. 

Проф. Салчев обясни, че над 123 милиона лева са платени на болниците за работа в неблагоприятни условия в епидемична обстановка.Почти половината от тях -  50 милиона лева са получили едва 10 от лечебните заведения в страната.

По повод искането на Касата спешната болница "Пирогов" да върне над 1 млн. лева, проф. Петко Салчев обясни, че това лечебно заведение е получило допълнителни 11 229 000 лева за шестмесечие.Те не се свързани с допълнителните средства, които се изплащат на медицинския персонал работещ на първа линия.- каза още проф. Салчев.

"Всичките проверки, които се правят от Националната здравноосигурителна каса, са свързани със стриктното спазване на договореното с Българския лекарски съюз, алгоритми за лечение на пациентите и спазване на правилата на Националния рамков договор" - каза управителят на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Има разкрити различни нарушения и в други болници и те ще бъдат оповестени, когато приключат напълно.- каза още проф. Салчев и уточни: 
Ние не проверяваме Ковид пандемията, а алгоритмите, и аз не знам защо се намесва пандемиятта. Управителят на НЗОК беше категоричен, че обвиненият към НЗОК са неъстоятелни и уточни, че проверката на болница "Пирогов" е започнала отдавна. 

Данните от проверката са изпратени до прокуратурата, тъй като НЗОК не е разследващ орган. каза още проф. Салче. 

Цялото интервю на проф. Салчев, можете да чуете тук

 

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up