Събота, Декември 03, 2022
Follow Us

Новият директор на Александровска болницад-р Атанас Атанасов и новият съвет на директорите вече са вписани в Търговския регистър.

Новината съобщи в социалните мрежи доц. Александър Оскар. 
Д-р Атанасов заяви пред БТВ,  че към момента единствената информация, с която разполага за проблемите на болницата, е от отчетите, които са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването и предстои в следващите седмици да бъде направен бърз ситуационен анализ, за да бъдат идентифицирани основните проблеми на лечебното заведение.
Сред приоритетите на д-р Атанасов е съставяне на план за справяне с просрочените задължения на болницата.
"Първо трябва да се анализират причините за тяхното натрупване. Ние ще направим бърз преглед на всички договори, които са подписвани с доставчици, ще видим къде и как биха могли да се предоговорят някои от просрочените задължения и, разбира се, ще си поставим цели с конкретни лица от ръководството на болницата, които да натоварим с контролиране на изпълнението им – цели, които да са измерими и да бъдат в посока бързо подобряване на финансовото състояние", заяви той.


Директорът добави, че има информация за известни противоречия между различни групи от работещите в лечебното заведение, но до промени в неговия екип би се стигнало само при нужда от оптимизиране на дейността най-вече в административната ѝ част.
Сред основните приоритети на новото ръководство ще бъде и подготовката на болницата за евентуална нова вълна на пандемията.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up