Вторник, Май 17, 2022
Follow Us

Руските власти предупредиха, че хората, които не са били ваксинирани срещу COVID-19 или нямат имунитет, няма да могат да работят навсякъде в Русия и е възможно да бъдат дискриминирани, предаде Ройтерс.

„Реалността е такава, че неминуемо ще настъпи дискриминация. Хората без ваксинация или имунитет няма да могат да работят навсякъде. Не е възможно. Това ще представлява заплаха за околните“, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенцията.

Ройтерс припомня, че президентът Путин предупреди в понеделник за влошаваща се ситуация с коронавируса в някои региони на страната. Той направи това изявление на фона на призивите на здравните власти за редовни реваксинации като начин бъде спряно нарастването на новите случаи.

Днес Русия съобщи за 546 смъртни случая, свързани с коронавирус – най-високото дневно ниво от февруари насам. Също така в страната са регистрирани 16 715 нови случая на COVID-19 през последното денонощие, продължава драстичното увеличение на случаите, причинени от новия делта вариант.

В тази ситуация властите се опитват да мотивират хората да се ваксинират, като им предлагат стимули от рода на лотарии с нови апартаменти и коли, но същевременно заплашват и с други мерки като уволнение.

В края на миналата седмица Кремъл заяви, че увеличаването на случаите се дължи на нежеланието на хората да се ваксинират, и ги обвини в нихилизъм.

В момента Русия разполага с 4 одобрени собствени ваксини, а първата разрешена – Спутник V, се изнася в 60 страни.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Трябва ли държавата да осигури медицинската помощ на бежанците от Украина
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up