Сряда, Юни 29, 2022
Follow Us

"Ще предложим да се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия също ще бъдат забранени". Това каза шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев след срещата за мерките в столицата между здравния министър - проф. Костадин Ангелов, членове на оперативния щаб, кмета на столицата Йорданка Фандъкова и директори на болници.

По думите му става дума за обектите в София-град и София-област. Те ще бъдат въведени първоначално за 14 дни. Решението ще бъде взето по-късно днес.
Големите болници са с над 50 % заетост. При частните положението е почти 50", съобщи той.
Според него мерките няма да бъдат въведени от днес за утре, но до края на седмицата ще се случи. Д-р Пенчев заяви, че 75 % от леглата в София са заети. А с 20 легла се увеличават леглата в "Пирогов".

„Св. Анна” е отделила 50% от всичките си легла за болни с COVID-19. Тази сутрин бяха заети 102% от леглата. В болницата има 270 пациенти с COVID-19, 25 са в реанимация. 30% от детското отделение е заето от деца с коронавирус. Фактът, че всеки ден има такива включително и с майките им, е притеснителен. Притеснително е и че нарастването на случаите с COVID-19 запълва голяма част от капацитета на болниците”, заяви директорът на Университетската болница „Св. Анна" Славчо Близнаков.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Имате ли доброволна здравна застраховка?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up