Събота, Декември 03, 2022
Follow Us

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа днес указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, съобщи пресслужбата на президентството.

 

Решението за предоставяне на гражданство на д-р Заргар е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г. предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство, уточняват оттам.

Вчера в Администрация на президента са били получени и последните становища на ангажираните в производството институции, в това число и от службите за сигурност, допълват от институцията.

Д-р Абдулах Заргар е роден в Иран, но живее и работи в България от 16 г. Ортопед-травматолог по специалност, той от 2013 г. е управител на МБАЛ – Исперих. След законови промени се оказва, че не може повече да ръководи болницата, той като е чуждестранен гражданин. В защита на д-р Заргар и с настояване той да получи българско гражданство бе открита подписка, която бе подкрепена от 7000 души. Така, след съответните процедури, желанието на иранския медик да бъде гражданин на страната ни и да остане да работи в нея бе изпълнено.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up