Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

Европейският съюз ще се стреми да създаде Програма за подготовка за биологична защита под формата на публично-частно партньорство, за да се подготви срещу следваща голяма здравна криза. Това заяви на виртуалната среща на Световния икономически форум председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс.

 

„Европа ще предложи създаването на Програма за подготовка за биозащита. Това ще бъде публично-частно партньорство“, каза фон дер Лайен и уточни, че целта на документа ще бъда да постави основа за добра подготвеност на ЕС за следващите пандемични удари. В рамките на програмата ще се полагат усилия да бъдат идентифицирани известни и нововъзникващи патогени, след което да се разработят и произведат достатъчно ваксини, за да се отговори адекватно на необходимостта от защита.

Схемата ще осигури дългосрочно и предвидимо финансиране и ще обедини авангардни технологични компании и утвърдени устойчиво развиващи се производители, както и регулаторни структури от типа на Европейската агенция по лекарствата или Европейската комисия.

„Знаем, че готовността е всичко. Знаем и това, че при пандемия няма време за губене. Нуждаем се от този нов публично-частен подход, за да откриваме нещата по-рано, да се развиваме заедно и да произвеждаме по-бързо в необходимия мащаб “, каза Урсула фон дер Лайен.

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up