Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

В отвореното писмо две браншови организации - Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията искат оставката на министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
Писмото идва в отговор на решението на Правителството от началото на февруари всички фитнес зали, молове и зали за танци да могат отново да работят.
Собствениците на заведения смятат, че не е справедливо да бъдат облекчавани мерки в едни сектори на икономиката, а в други – не. 

Те питат здравния министър какво му дава право да обрича на фалит бизнес, в който пряко или косвено са заети над 400 000 души. Браншовите организации искат доказателствата, че заведенията са по-опасни, в сравнение с всички останали сектори, които никога не са спирали работа.
Писмото на браншовите организации завършва с думи към здравния министър: „Властта, с която в момента сте облечен, видно Ви е главозамаяла и Вие превърнахте създалата се конфликтна ситуация между Вас и нашия бранш в конфликт на личностна основа“.
„Много кризи сме преживяли през годините, но такава тежка, която не се знае кога ще приключи, не се е случвала. 30% от ресторантьорите са пред фалит, 30% се борят за оцеляване, а 30% имат съпътстваща дейност. Подали са си документите за финансова помощ, но чакат 2-3 месеца за тях и изнемогват", добавя Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.Своеобразен говорител на недоволството на бранша стана рапър певецът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Той се обърна към Костадин Ангелов с думите:
„Виж, приятелю, ти си горе-долу на моите години. Станал си професор по медицина, което говори за висок интелект. Избрали са те за министър, което обезсмисля донякъде предишното изречение. Не мога да приема такъв човек да каже, че някой не е приоритет. Всеки един българин е приоритет. Навремето един политик е преценил, че евреите не са му приоритет. Методите са се променили, но крайният резултат се очертава.
На всички, които ми казаха, че не съм компетентен ще кажа така: В настоящето правителство министърът на екологията е добър танцьор, министърът на енергетиката е добър счетоводител. А министър-председателят е бодигард на предишния министър-председател. Казвам го като доказателство, че във всяка една професия може да има управници, които да са такива, заради правилните решения, взети в правилния момент". 

Каква е причината за липса на лекарства?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up