Вторник, Май 17, 2022
Follow Us

Директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар е на път да получи българско гражданство. Процедурата вече е стартирала. Националната телевизия единствена разказа историята на д-р Заргар от Иран. Той е засегнат от предстоящите през февруари промени в Закона за публичните предприятия, според които чужд гражданин не може да ги ръководи.

Хората в Исперих обаче инициираха подписка с настояване той да остане начело на здравното заведение, което при негово ръководство е спасено от закриване и вече едно от водещите в региона.

Жителите на града събраха над 5000 подписа в подкрепа на д-р Заргар.

"Това за мен е голяма чест. И още по-голяма отговорност - каквото съм правил досега, оттук нататък още повече да се направи. Такава подкрепа получих, че вече ми е срамно. Не знам как ще се реванширам за този жест - както на обществото, така също искам да благодаря на министерството на здравеопазването, на проф. Ангелов, че прави каквото зависи от тях. Много съм благодарен и съм много задължен", заяви пред БНТ директорът на болницата.

Според него, борбата не е лесна, но е важно всеки ден да има прогрес, подобрения. Има неща, които не можем да оправим, но колкото можем, ще направим. Дори да ни стане нещо, пак няма да спрем - категоричен беше д-р Заргар.

Граждани на Исперих събират подписка в подкрепа на лекар

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен разказа, че когато е започнал работа в болницата в Исперих, д-р Заргар е бил приет много резервирано, но той се е доказал като един добър специалист, преди всичко човек и е станал любимец не само в региона. Областният управител изрази надежда до края на седмицата да бъде внесена окомплектованата преписка в министерството на правосъдието и комисията в максимално кратък срок да разреши той да бъде гражданин на Република България.

"Събраха се над 5000 подписа. Това показва, че гражданското общество е будно. Това показва, че обществото държи на д-р Заргар, и аз не виждам причина да не му се даде гражданство и вярвам, че в кратък срок това ще стане", допълни Гюнай Хюсмен.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Трябва ли държавата да осигури медицинската помощ на бежанците от Украина
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up