Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Гърция започна в събота ваксинациите на всички възрастни хора срещу COVID-19, след като ваксинира десетки хиляди медици от първа линия, за да се бори с разпространението на коронавируса. Повече от 75 000 здравни работници и жители на домове за възрастни хора, които се грижат за тях, са получили ваксината, произведена от Pfizer /BioNTech/, откакто Гърция въведе плана заедно с други страни от ЕС миналия месец.

"Нямах търпение. Това ще спаси хората", казва 91-годишната Касияни, пред гръцката държавна телевизия, след като получи ваксината в атинска болница. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви в петък, че Гърция се стреми да има ваксинирани 2 милиона души до март. Населението на страната е около 11 милиона.
Гърция ще премахне някои ограничителните мерки в понеделник, като позволи на магазини да отворят за първи път от два месеца, след като признаците на натиска върху общественото здравеопазване намаляват. Страната се справи по-добре от много други европейски държави, въпреки затрудненията в предоставянето на здравни услуги, получени в резултат на годините на финансова криза.
Източник: Reuters

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up