МЕДИЦИНА

Изтече срокът а подаване на документи. Започва оценяване на кандидатите за наградата Александър Дърводелски

Изтече срокът а подаване на документи. Започва оценяване на кандидатите за наградата Александър Дърводелски

Вчера в 17 часа изтече срока за подаване на документите на студентите по медицина, които са се записали за участие в конкурса за наградите на името на Александър Дърводелски.

Общият брой на кандидатите е 59, като от тях 36 жени и 23 мъже. Медицинските университет София е с най-много представители – 30, Медицинският университет Плевен и Тракийският университет са с по 8 участника, Медицински университет Пловдив е с 6 участника, МУ „проф. Параскев Стоянов“ Варна е с 5 участника, а по 1 участник има от Бургаския университет Проф. Асен Златаров и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Най-много са кандидатите от 5-ти курс – 14, следвани от кандидатите от 1-ви курс-13, от 2-ри и трети курс са кандидатствали по 9 студенти, от 6-и курс – 8 и от 4-ти курс – 6.
Какво предстои? След като бъдат прегледани за допустимост – наличие на всички документи, според регламента, есетата ще бъдат предоставени на комисията. Всеки член на комисията ще постави оценка на всяко от есетата в диапазона от 1 до 10. Класирането ще се направи на базата на общия брой точки на всеки участник. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на церемонията по награждаването, която ще се проведе на 4 юни неделя в зала МаксиМ на Българската телеграфна агенция. Всеки от касираните на първите 5 места ще получи освен Грамота и парична награда в размер на 1000 лева на церемонията, която ще се проведе.


 

Хареса ли ви тази статия? Ако не искате да пропуснете някоя, абонирайте се за нашия бюлетин.

Туитър

ЦЗПЗ
Покана за церемония по връчване на награди за конкурса за студенти по медицина https://t.co/pgjSmytLTj
ЦЗПЗ
Търговска сделка ли е аутопсията? https://t.co/y7k2amLU59
ЦЗПЗ
Ядат ли пациентите прави, като коне в коридора и кое не е наред с психиатричната помощ у нас? https://t.co/IErRrPdpVu
ЦЗПЗ
Изтече срокът а подаване на документи. Започва оценяване на кандидатите за наградата Александър Дърводелски https://t.co/Dp4jeJ4TKN
Follow ЦЗПЗ on Twitter