Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Казвам се Б. С. и съм на 72 години. Все още работя.
Обръщам се с молба към Вас да ме упътите как да постъпя и какво направя, а именно:
Преди три дни се простудих. Реших, че е обикновенна настинка, но нямах подобрение. Това ме накара да нааправя поне антигенен тест в медцентър "Лора". Този тест се оказа положителен.

Дежурната лекарка ми назначи лечение с Авирон по схема и с няколко допълнителни препарата, които започнах да приемам.
Моля да ми отговорите трябва ли да направвя и други изследвания около развитието на болестта? Това, което най-много ме тревожи е едно постоянно изпотяване, което ме кара да се преобличам през 15 минути.
Вероятно има т. н. протокол, който регламентира последващото лечение на т. н. пост-ковид синдром.
Благодаря Ви предварително, ако ми отговорите.Уважаема госпожо С.,
Доколкото разбираме от писмото, вие в момента боледувате от Ковид-19. Обикновено съветваме хората да следват предписанията на лекуващия ги лекар, който най-добре познава състоянието им. Има приет единен протокол за лечение на Ковид-19. Официалната информация за диагностиката и лечението на Ковид-19 може да намерите на следния Интернет адрес https://www.mh.government.bg/bg/covid-19/interactiven-spravochnik-lechenie-covid-19/
Строго препоръчваме да следвате указанията на лекаря и да не прилагате самолечение.
Най-често прилаганите изследвания са скенер на бял дроб, измерване на кислородна сатурация, изследване на кръвна картина, показатели на кръвосъсирването.
Предписаното ви лечение има за цел да повлияе симптомите и да предотврати суперинфекция, но не влияе на размножаването на коронавируса. Пряко антивирусно действие имат препаратите, съдържащи моноклонални антитела, каквито има и в България.
Така наречения постоковид синдром е сборно и не съвсем уточнено до сега понятие, включващо в себе си различни оплаквания, появили се след преболедуване от Ковид-19, за които се предполага, че са последица от него. Могат да се появят седмици или месеци след боледуването. Няма специфично лечение или профилактика на тези симптоми. Прилагат се различни терапевтични средства в зависимост от оплакванията.
Пожелаваме бързо оздравяване!
Ако имате допълнителни въпроси, пишете на нашия електронен адрес.
Екип на ЦЗПЗ 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up