Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

"Още когато получихме първите ваксини, ясно беше написано в характеристиките им, че те не предпазват от заразяване, а помагат да прекарате вируса по-леко. Въпреки това, има малък процент хора - 8 на сто от човешката популация, които не реагират на антигенен стимул. Тоест, имунната система не реагира на ваксината". Това каза пред Нова ТВ имунологът акад. Богдан Петрунов.

„Железен факт е, че 95% от починалите в световен мащаб са неимунизирани. На първо място в света сме по глупост, като не се ваксинираме, и това е срамно. Така ще се окаже, че ще достигнем до т.нар. колективен имунитет по глупавия начин – с много починали и с колосални увреждания“.
Акад. Петрунов бе категоричен, че издаването на зелен сертификат на база антитела не е резонно.
Антителата, които се създават в резултат на контакта с вируса, са два вида - едните са свидетели на този контакт, но те не ни предпазват от второ разболяване, и другият тип, които са неутрализиращи, функционални, те са тези, които предпазват, обясни той и допълни, че те зависят както от вида ваксина, която се поставя, така и от отговора на имунната ни система.

Той обърна внимание, че няма брой, мерна единица, която да се приема за достатъчна, за да има защита на организма спрямо вируса. Имунологът добави, че самият той не вярва третата доза да трае до живот.
Академик Петрунов подерта, че хората с автоимунни заболявания задължително трябва да се ваксинират както и, че бременните жени също могат спокойно да си поставят ваксина.

 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up