Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Имах възможност да кажа, че това е връщане към нормалността“. Така председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров за пореден път коментира планираното премахване на финансовите лимити в болниците. „Не трябва някой, някъде другаде, в кабинет, да определя къде ще ходя аз да се лекувам – по финансови причини“, допълни той пред bTV.

Д-р Маджаров отбеляза, че тепърва пред ръководствата на съсловната организация и НЗОК стои тежката задача да определят как това ще се случва. „Да видим какви текстове ще отпаднат, какви други ще се въведат, да гарантираме все пак макрорамката. Да гарантираме, че ще има пари за всички, но няма да я застрашим“, поясни той, като добави, че има много механизми, които могат да се приложат.


По отношение на нова COVID вълна, д-р Иван Маджаров заяви: „Знаем, че дойде ли есента и зимата, опасността се завишава многократно у нас. Ние вече не предполагаме, ние знаем – можем да го твърдим със сигурност – да, есента всеки, който не се е срещнал с този вирус, има голяма вероятност да се разболее, ако не е ваксиниран“.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up