Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата родилка. Това заяви говорителят Георги Мадолев. Той добави, че в прокуратурата не са постъпили жалби или сигнали по случая, а разследването е започнало след публикувани материали в медиите.

Ще се проверява какви са причините за смъртта на жената и бебето ѝ. Назначена е и проверка в болницата в Благоевград от Медицински надзор-София.

Жената почина по време на планирано раждане веднага след поставяне на упойката. Направената аутопсия за сега не дава информация за причините, довели до фаталния край. До седмица се очаква да бъдат готови хистологичните изследвания, които ще трябва да покажат от какво е починала младата жена.

По случая е назначена и вътрешна проверка в здравното заведение. На родилката не е бил направен тест дали не е алергична към упойващото вещество преди то да е било поставено. От здравното заведение казаха, че винаги се разпитват пациентите дали имат алергии и се правят консултации с анестезиолог. Родилката е била лекувана преди 3 месеца от Ковид.

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up