Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

43- годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ не се отзовали навреме на повикванията. Това разказа майката на Станислав Илиев. Жената е звъняла пет пъти, но медиците отишли на адреса на следващата сутрин. Тогава само констатирали смъртта. За случая  разказа  Нова Тв средата на април месец.

Тогава бившият здравен министър Костадин Ангелов разпореди на изпълнителната агенция „Медицински надзор” да извърши проверка. Проверката обаче е установила, че няма данни да е отказана помощ. От Агенцията сочат, че са провели многократно разговори с Евгения и през цялото време е следено състоянието на сина й, като са давани указания за подобряването му.

„По тази точка мога да кажа, че по-скоро аз им казвах какви медикаменти съм дала, а те само се съгласяваха с мен. Звънях им над 5 пъти, от 27 март до 3 април съм звъняла и на тел. 112, и на личния лекар”, разказа майката на Станислав.
В доклада е посочено, че на 2 април в 23.31 часа е проведен разговор с мобилен номер, който не е част от тел. 112, заради което не е записан.

„Аз звънях само на тел. 112, не знам към кого са ме прехвърлили. Този номер ми звънна и ми каза, че линейка няма да дойде. Да потърся линейка на следващия ден между 7 и 8 часа. Жената ми каза, че линейка няма да дойде. Не ми се представи коя е”, разказа Евгения.

В становището си дежурната диспейчерка отбелязва, че е провела неколкократни разговори от въпросния телефон за състоянието на Станислав, при които се е потвърдило, че то не се е променило. Майката на починалия мъж обаче твърди, че е провела разговор само веднъж и той е бил кратък.

В доклада е посочено, че първото обаждане, в което се споменава промяна на състоянието на Станислав, е на следващата сутрин, когато той е в тежко състояние.

„Обаждането беше на сутринта, когато той почина. Те констатираха само смъртта, не са ми оказвали никаква помощ. Ще сезирам отново новия министър на здравеопазването. Ще изпратя нова жалба към него, ще изисквам отново да бъде направена проверка, защото тази не ме удовлетворява. Ще сезирам прокуратурата, и ако не ми бъде обърнато внимание, ще сезирам международния съд в Хага или в Страсбург”, казва още майката.

Какво е мнението ви за общинските болници?
.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up