Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Жена с инсулт почина, часове след като беше изписана от болница в Тутракан. Нейният син изпрати следното писмо до NOVA ТВ: „След като състоянието на майка ми уж се е било подобрило и била стабилизирана, те я изписват, защото парите по Здравната каса вече са усвоени. На въпроса биха ли ми осигурили транспорт (линейка), отговорът беше, че те не са транспортна фирма и трябва да се спасяваме.

Казаха ми, че мога да се обадя на катафалката или да си намеря бус и да я натоварим, сякаш товарим куфари или чували с картофи. На въпроса ми как така, та това е жив човек, това е майка ми, те ми казаха „да се спасявам”.

Михаил Савелев застана пред камерата ни, за да разкаже за случилото се.

Майка му, която живее в старчески дом, лежи в болницата в Тутракан пет дни. Лекар убеждава семейството, че няма да има странични ефекти, след като жената бъде изписана. Два часа след напускането на лечебното заведение обаче от старческия дом се обаждат на Михаил, за да му съобщят, че майка му е починала.

В епикризата на жената е обяснено, че е изписана с подобрение, без риск за здравето от прекратяването на болничното лечение. Близките й твърдят, че са имали проблеми и при транспортирането на жената от болницата до старческия дом

.

„Първо ни казаха, че е осигурен транспортът. Звънях на старческия дом, откъдето ми казаха, че такъв няма. Помолихме за съдействие болницата. Проявиха много грубо отношение. Наложи се няколко пъти да ги моля да не ми викат. Една жена ми каза, че трябва да намерим бус или да осигурим катафалка”, каза Савелев.

„Това не е катафалка, а един бус на общината, който извършва такива обредни дейности в помощ на хора за транспорт”, каза Донка Григорова от ЦСМП - Тутракан.

„Инсултът е сериозно съдово заболяване. Инцидентите са непредвидими. Жената е получавала няколко пъти преди това инсулти. Тя е изписана наистина с подобрение. Има индикации за дехоспитализация”, коментира управителят на МБАЛ - Тутракан д-р Любомир Бойчев.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up