Събота, Декември 03, 2022
Follow Us

Изследователи от центъра за изследване на рака Dartmouth-Hitchcock's Norris Cotton се надяват да направят естрогенната терапия по-достъпна възможност за лечение на пациенти с рак на гърдата, които биха могли да се възползват от нея.

Анти-естрогеновите медикаменти, които блокират сигналите за растеж от естрогеновите рецептори на туморите, са ефективно лечение за рак на гърдата. Но е обичайно туморите на гърдата да станат устойчиви на антиестрогенновите медикаменти с течение на времето. Изследователският екип, воден от молекулярния биолог Todd Miller, Ph.D. и Nicole Traphagen, докторант в същата лаборатория, установява, че при мишки ротацията на лечението с есттроген и антиестрогенови медикаменти в определен момент може да доведе до задържане във времето на регресията в развитието на туморите.

Неконвенционалният подход на екипа има вълнуващи последици за пациентите с рак на гърдата, като се предполага, че краткосрочното лечение с естроген преди настъпване на резистентност към антиестрогеновата терапия и след това преминаването обратно към по-стандартна антиестрогенова терапия може да контролира растежа на тумора в дългосрочен план.
"Въпреки че обикновено смятаме, че естрогена подпомага развитието на рака на гърдата, лечението с естрогени всъщност може да предизвика регресия на туморите при някои пациенти, които са устойчиви на антиестрогеновата терапия", казва Miller. Въпреки факта, че лечението с естроген е ефективно при някои пациенти, естрогеновата терапия се използва рядко. Продължаващо клинично изпитване ще определи дали стратегията за преминаване през естрогенова терапия и след това започнва на анти-естрогенова терапия е ефективно при пациенти с напреднал рак на гърдата.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up