Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Едва 19% от българите заявяват, че биха се ваксинирали срещу COVID-19 при първа възможност. Това показват данни от проучване, представено от Европейската комисия.
Отбелязва се, че по-нисък резултат се наблюдава само в Кипър - 16%. Средно в ЕС желание за ваксина възможно най-скоро изразяват 45% от участниците в допитването.


Най-много са заявилите желание да бъдат имунизирани в Ирландия (74%), Дания (73%) и Швеция (71%).
За нашата страна отговорите показват също, че 21% изразяват готовност да се ваксинират до края на годината, а 32% - по-късно. Общо 22% от българите са отговорили, че няма да се ваксинират "никога", а 6% не знаят какво да правят.
В ЕС расте делът на хората, които заявяват, че чувстват противоепидемичните мерки все по-нетърпими, като за 11% е крайно трудно да ги понасят, а за 29% - много трудно.
Близо половината (49%) в ЕС не са доволни от мерките на европейско равнище, а 43% са удовлетворени. Над половината (56%) не са доволни от националните мерки.


В България 55% харесват европейските мерки, а 32% не са доволни. Общо 46% очакват възстановяването на икономиката да се почувства догодина, 25% - през 2023 г., 12% изобщо не очакват възстановяване, а 7% вярват, че това ще се случи до няколко месеца.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up