Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Водещият китайски производител на ваксини CanSino Biologics получи одобрението на националния регулаторен орган по лекарствата да започне клинични тестове на последната си рекомбинантна ваксина срещу COVID-19 (Adenovirus Type 5 Vector), която е под формата на назален спрей, предава радио "Китай", цитирано от "24 часа".

Ваксината, разработена в сътрудничество с Института по военна медицина към Китайската военна академия, не се различава по отношение на вирусните видове, клетъчните банки, производствената технология или формулата за приготвяне от тази, която CanSino вече пусна на пазара за инжектиране в една доза.
Чрез вдишване тя може да стимулира имунен отговор в лигавиците на дихателните пътища на човек. Този начин на приемане е по-малко болезнен и по-достъпна, особено за деца.

Имунитетът на лигавицата действа като първа бариера срещу вируса и е от съществено значение за профилактика както на леки, така и на тежки случаи, смятат китайски експерти.

В момента CanSino ще проведе тестове, които трябва да определят точната доза на ваксината под форма на назален спрей, като е възможно да е необходимо по-малко количество, отколкото при традиционното инжектиране.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up