Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

За втори случай на починал човек след имунизация с ваксината на „Астра Зенека“ в Благоевград съобщи БНР.

47-годишният мъж е починал на 16 март, след като на 11 март заедно с майка си бил имунизиран с ваксина от първата спряна партида на "АстраЗенека". Той не е съобщил да има придружаващи заболявания.

От няколко дни мъжът имал температура. Снощи получил стягане в гърдите, обадил се на майка си и тя го намерила мъртъв. Смъртта му е констатирана на 16 март, около 22:30 часа от екип на Център за спешна медицинска помощ в Благоевград.

"За случая са уведомени Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата. Причината за смъртта ще стане ясна при аутопсия, която може да се направи след разрешение на близките", посочи директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Вчера беше съобщено и за 54-годишна жена, която е починала в МБАЛ - Благоевград няколко дни след ваксинация. За нея обаче се предполага, че тя вече е била заразена с коронавирус, който е протекъл скоротечно.

Миналата седмица 57-годишна жена почина в Пловдив след поставяне на ваксина на "АстраЗенека" и здравните власти временно спряха имунизацията с тази ваксина.

Изчакват се резултатите от аутопсията и становището на ЕМА преди да бъде подновена ваксинацията с продукта.

 

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up