Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

Наблюдава се изчерпване на леглата за коронавирус във Военномедицинска академия, в „Пирогов“ и в Окръжна болница в столицата. Но има достатъчно легла в другите болници“, заяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Той посочи, че средната заболеваемост за седем дни е 216 на 100 хил. души. „Има признаци за експоненциално нарастване на заразата“, каза Мутафчийски. По думите му това е 26% ръст в сравнение с миналия четвъртък и с 57% повече от преди две седмици.

Данните за две седмици „България е със средна заболеваемост от 156 на 100 хиляди и сме на 22 място в класацията на ЕС“, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Задържаме също 14-то място по смъртност за Съюза. „Продължава тенденцията за преливане към червено – вече 19 области са  червената зона, 7 са в оранжевата и две в жълто“, уточни Кунчев.
Най-висока традиционно е в Кюстендил – 446 на 100 хиляди души и най-ниска в търговище – 25 на 100 хил.Кунчев уточни, че ръстът засега е с нисък темп и смъртността не следва този ход на
базата на 14 дни.

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up