Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Решенията на ТЕЛК и НЕЛК, които изтичат преди 30 април, ще действат до 30 юли, съобщиха от МТСП, след като извънредната епидемична обстановка бе удължена до края на април.
Служебно се удължава и срокът на издадените направления за включване в механизма за лична помощ, както и изготвените индивидуални оценки.
Ползвателите на личен асистент, чиито експертни решения на ТЕЛК или НЕЛК изтичат преди 30 април, ще продължат да ползват услугата при същите условия.

От министерството напомнят, че ако има насрочена дата за освидетелстване или преосвидетелстване от комисиите е необходимо гражданите да се явяват лично.НЗОК съобщи, че във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка служебно се удължава срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, предписването, отпускането и отчитането на лекарствени продукти.
До 30.04.2021 г. Включително, аптеките могат  да отпускат лекарства само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта, като здравноосигурените следва да посетят същата аптека, от която са получили лекарствата си предишния път.
Срокът на валидност на протоколите, изтичащи преди 30.04.2021 г. вкл., се удължава служебно за времето на извънредната епидемична обстановка.
Издаването на нови протоколи, както и предписването и отпускането на лекарства се извършва по досегашния ред. 

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up