Вторник, Декември 06, 2022
Follow Us

Болница в Гьотеборг съобщи, че в нея е извършена успешна двойна трансплантация на ръце, предаде ДПА. Операцията е продължила 18 часа в университетската болница Салгренска. Пациентът е загубил двете си ръце след тежка инфекция преди няколко години. Изписан е от болницата четири седмици след операцията. Информация за донора не беше разкрита.


Операцията премина добре. Персоналът, който се грижеше за мен в болницата, беше фантастичен. Усещането да имам две ръце, които мога да движа, е чудесно!" - заяви анонимно пациентът. Няколко болнични отделения са си сътрудничели тясно преди, по време и след операцията.

"Голямото предизвикателство беше да се координира работата на повече от 15 хирурзи, медицински сестри, анестезиолози, които извършиха операцията - заяви хирургът Паоло Сасу. - Това беше необходимо за свързването на кости, кръвоносни съдове , сухожилия и нерви, така че ръцете да могат да се движат възможно най-добре".
Пациентът е можел да движи и десетте пръста на трансплантираните ръце още в деня след операцията. Предстои му още дълга рехабилитация, но е доволен да си върне "нормален и по-независим живот".

"Още е необходима голяма бдителност, защото имунопотискащите лекарства, които трябва да приема пациентът, увеличават риска от инфекция и други усложнения", каза Андерс Нилсон, един от хирурзите в опериращия екип.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up