Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

Попитахме нашите читатели „Ще се ваксинирате ли за Ковид-19?“ 895 души или 45% от всички анкетирани са отговорили, че не биха се ваксинирали при никакви обстоятелства. 242 души или 12% от анкетираните са отговорили, че няма да се ваксинират, защото вече са преболедували. Така общият брой на хората, които не биха се ваксинирали за Ковид е 57% от всички анкетирани.

На обратното мнение са 481 души или 24% от анкетираните. Те заявяват, че биха си поставили ваксина при първа възможност. Общо 20% не са решили, като 12% искат да изчакат да видят как ще се отрази ваксината на другите преди да решат, а други 8% от анкетираните се колебаят. Анкетата е проведена в периода 14 декември - 22 януари. В нея са взели участие 2001 души, като всеки участник е можел да гласува повече от един път.Населението на страната според НСИ е 6.9 милиона души, от които се смята, че поне 1 милион не живеят постоянно в страната. Така, ако от 5.9 милиона постоянно пребиваващи, извадим броя на децата, които са около 1.3 милиона получаваме 4.6 милиона души, които потенциално могат да се ваксинират. Ако е вярно, че 60% не биха го направили „при никакви обстоятелства“, то ни остават по-малко от 2 милиона души, за които биха били необходими 4 милиона дози ваксини. Тези хора при добра организация могат да се имунизират за няколко месеца. Гърция, например планира да имунизира същия брой хора до края на март. Това би позволило премахване на ограниченията пред работата, обучението и общуването на хората.
От началото на ваксинацията до днес, в страната ни са поставени 25 хиляди дози ваксини. Остават още 3 милиона и 975 хиляди. 

Каква е причината за липса на лекарства?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up