Петък, Септември 30, 2022
Follow Us

Двама здравни работници от Хасковско са се заразили с коронавирус след поставяне на първата доза на ваксината. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона. Лекар от СБАЛПФЗ Хасково и санитарка от МБАЛ- Харманли, които са били сред първите ваксинирани - са проявили симптомите в рамките на 10 дни след имунизацията.

 

И двамата се лекуват в домашна обстановка, без усложнения, като болестта им протича сравнително леко. Няма връзка между поставената ваксина и последвалото инфектиране с COVID. Двамата обаче няма да бъдат реимунизирани засега, съобщи д-р Станимира Тананова –зам.-директор на РЗИ-Хасково. До момента общо ваксинираните с втора доза медицински лица в Хасковска област е 83.

Междувременно от РЗИ –Хасково съобщиха, че 3199 работещи в системата на образованието в Хасковска област предстои да бъдат тествани с антигенни тестове. Днес бързи са предадени на здравните работници от училищата в община Хасково. По график, утре тестовете ще получат училищните медицински сестри от общинитеДимитровград и Харманли. По данни на Регионалният инспекторат по образованието, в Хасковска област има 77 училища. 52 са назначените в учебните заведения медицински сестри и фелдшери. Там където няма здравен работник, задължение на общините е да осигурят медицинско лице, което да тества персонала.

Какво е мнението ви за общинските болници?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Добавете коментар

Изпратете

Log in or Sign up