Събота, Август 08, 2020

e4bc2ca40033ba1d4d84fe0f397b6e81.SpiridonovОкръжната прокуратура в Ловеч съвместно с ГДБОП разбиха схема за издаване на незаконни ТЕЛК-решения.

Сред задържаните за 72 часа са д-р Донка Минкова, председател на ТЕЛК комисията в Ловеч и посредник в схемата, информира окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков на съвместен брифинг с гл.комисар Ивайло Спиридонов, директор на Главна дирекция борба с организираната престъпност.

Задържането е във връзка с досъдебно производство за подкуп, образувано преди година, след оперативна разработка на ГДБОП, касаеща длъжностни лица на ТЕЛК-Ловеч.

Извършени са претърсвания на 17 адреса в областта. Иззети са документи, компютри, телефони и немалка сума пари. В посредника, уреждал вземането на подкуп, са намерени 13 хиляди лева.

Към момента се провеждат разпити на множество свидетели, една част от тях са от ромски произход, които получавали неправомерноТЕЛК-решения в рамките на две години с определен и в повечето пъти завишен процент на инвалидност.
При по-голяма част от лицата с такива решения са липсвали заболявания.

В корупционната схема според прокурор Вълков е въвлечена цялата комисия на ТЕЛК-Ловеч,която се състои от четирима човека, както и още един-двама лекари.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up