Неделя, Април 05, 2020

pav.alexСпециализираният съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца. Близо две години след арестите във Фонда, Павел Александров и още трима бивши служители застанаха пред съда с обвинения за длъжностни престъпления и злоупотреби, информират от bTV. Мотивите да бъде върнато делото са неясноти и противоречия в обвинителния акт. Прокуратурата контрира, че делото е много обемно и става дума за една фактическа грешка – сбъркана дата. Подсъдимият Павел Александров посочи, че всичко е тръгнало от „чиновници в министерството, които не са били съгласни с мен и екипа.” Той добави, че не вижда политически момент, само действията на чиновниците и може би на един министър.

Адвокатът на Александров Диана Ангелова посочи, че по времето му най-много деца са били лекувани в чужбина и са спестени най-много средства. Тя допълни, че не е имало протести или недоволства.
„Касае се за лечение на деца, нарушавани са правата им да бъдат лекувани по адекватен начин. По делото са проведени разпити на родители, чиито деца са починали. Укоримо е поведението на подсъдимите”, посочи прокурор Ирина Армеева.
От прокуратурата съобщиха още, че има забавени лечения на деца, в резултат на което някои от тях са починали. От обвинението ще атакуват решението на съда, тъй като го считат за неаргументирано.
След седем дни ще стане ясно ще започне ли делото.
Вижте повече подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up