Вторник, Юли 14, 2020

Върховният административен съд в състав съдии С. Йонкова – председател и Н. Джелепова, Т. Радкова отмени Наредба №2 от 25.01.2010г. за утвърждаване heart monitorна медицински стандарт по „Кардиология”. както и в другите случаи и тук съдът констатира, е са нарушени грубо всички правила за приемане на наредби. Министърът на здравеопазването не е посочил каква е целта на наредбата, какви резултати се очакват. Няма нито оценка на финансовите ресурси, нито оценка на въздействието върху лечебните заведения.


Делото е образувано по жалба на Националното сдружение на частните болници, Сдружението на общинските болници в България, Българската болнична асоциация, и ЦЗПЗ.
Представената докладна записка от зам.-министъра на здравеопазването за необходими промени в медицинските стандарти и мотиви към нея, не удовлетворяват изискването за надлежни мотиви с необходимата обосновка. Те не се отнасят до всеки стандарт поотделно, не се отнасят до конкретно време и не обосновават конкретни изменения, а са общи и няма данни да са преминали през стандартната процедура на документооборота.
Досежно твърдените в жалбата нарушенията на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол над стопанската дейност при липсата на мотиви не може да бъде извършен съдебен контрол дали са спазени ограниченията по този закон, което сочи на още по-висока степен на допуснатите съществени нарушения на административнопроцесуалните норми.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up