Петък, Юли 10, 2020

ЦЗПЗ заведе пред Районен съд София съдебен иск срещу Върховния административен съд във връзка със злополучното повторно Определение georgi.kolevна съда, с което беше прекратено делото за Методиката за изготвяне на областната здравна карта., издадена от МЗ. Тогава, съдът под председателството на съдия Милка Панчева първоначално определи, че Методиката е подзаконов нормативен акт и обжалването му трябва да се обнародва в Държавен вестник.

В тази връзка съдът задължи ЦЗПЗ да внесе 20 лева такса за обнародване. В последствие същият състав на съда отмени това си определение и постанови ново, в което Методиката беше определена, като вътрешноведомствен акт, а делото прекратено. Платените 20 лева такса на Държавен вестник се явяват пряка щета за ЦЗПЗ, възникнала в резултат на отменен от съда незаконосъобразен акт и като такава следва да се обезщети, в едно със законната лихва.
ВАС е наел адвокат по делото, който в отговора си е изложил бланкетни аргументи, че жалбата ни е недопустима или най-малкото неправилна. Според него съдът щял да върне парите, ако това било поискано от неговата администрация, ако пък не ги върнел, чак тогава можело този му отказ да бъде обжалван по реда на АПК тоест пред самия него.
Районният съд е насрочил първо заседание по делото за 9.02.2017 година.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up