Сряда, Март 03, 2021

След час престой в столичното следствие зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Адам Персенски излезе с обвинение за длъжностно persenskiпрестъпление, съобщи радио Дарик. наложена му е мярка за неотклонение  подписка - заместник министра на здравеопазването всеки ден трябва да се подписва в РПУ на МВР.


Обвинението е повдигнато за дарените на Турция противотуберкулозни ваксини БЦЖ. персенски оправда действиата си с полученото по същото време дарение от Турция на ваксини Пентаксим и Еувакс, което по думите му струва десет пъти повече. Между двете дарения, обаче няма връзка и Министерският съвет не е одобрявал бартер с Турция. Формално погледнато двете дарения нямат нищо общо. Освен това и износът и вносът са извършени без необходимите документи от ИАЛ. Дарените от Турция ваксини пък се оказаха неразрешени за употреба в страната.
Д-р Персенски каза, че се чувства невинен и че печалбата на държавата от вноса е много по-голяма от разхода за износа. Според него в случая няма престъпление.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up