Сряда, Юли 08, 2020

sydДнес от 14:00ч Върховният административен съд ще гледа и делото срещу Наредба № 6/2005г на Министъра на здравеопазването, с която е приет медицинският стандарт по „Ендокринология“. Делото е образувано по жалба на ЦЗПЗ, НСЧБ, ББА и СОББ. Процесната наредба е атакувана в цялост. Заседанието е първо по делото.

На 26-ти октомври Върховният административен съд ще гледа делото срещу Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, приета с ПМС № 119 от 22.05.2006г и по-конкретно срещу последното й изменение, прието с ПМС № 58 от 21.03.2016г. Делото е образувано по жалба на ЦЗПЗ и НСЧБ. В нея сме развили оплаквания за незаконосъобразност в цялост на наредбата, както и за нищожност и незаконосъобразност на §1 от ПМС 58/16, с който е създадена нова алинея 5 на чл. 2, с която е въведено задължението за електронна автентификация или така наречения „пръстов отпечатък“.

В сряда Административен съд – София-град ще гледа дело по жалба на лекар срещу Сточилна здравоосигурителна каса. Лекарят има специализирана медицинска практика за детска ендокринология и във връзка с дейността си му е връчена писмена покана от СЗОК, която той обжалва. Заседанието е първо по делото.

Галина Любчева

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up