Петък, Януари 15, 2021

judge231Тази седмица Върховният административен съд гледа четири дела по подадени жалби от ЦЗПЗ, НСЧБ, ББА и СОББ срещу медицински стандарти. Вчера бяха разгледани делата срещу медицински стандарт „Образна диагностика“, както и медицински стандарт "Анестезия и интензивно лечение". Първото беше пренасрочено за ноември месец тази година, а второто е обявено за решаване. 

 

Днес следобед съда ще гледа и делата срещу медицинския стандарт по Гастроентерология, както и Общите медицински стандарти по хирургия. 

В сряда АССГ ще гледа две дела. Първото е заведено от мъж, които дълго време бе лишен от възможност да лекува своето онкологично заболяване, поради липса на лекарства. Производството е образувано по реда на ЗОДОВ и е продължено от неговите наследници. Второто е за отнет неправомерно лиценз на лечебно заведение след извършена проверка на СРЗИ. 

В петък пред АССГ ще бъде гледано делото във връзка с проблемите на децата с кохлеарни импланти. След като КЗД се произнесе за втори път, че е налице дискриминация спрямо децата във връзка със заплащането на нужните им консумативи и даде указания на съответните институции да поправят това, те се оказаха недоволни от решението и го атакуваха пред съда. В жалбата си НЗОК и МТСП отново си прехвърлят топката, като твърдят, че другата институция е отговорна за проблема. Остана да видим какво ще реши и съда. Заседанието ще бъде първо по делото. 

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up