Сряда, Юли 08, 2020

judge231Варненската окръжна прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу д-р Д. Г. и медсестра В. И. за причиняване на смърт по непредпазливост на 23-годишната Д. П., съобщават от Mediapool. Младата жена починала през 2012 г. във варненска частна болница след операция. Съдебното заседание е насрочена за 20 и 21 септември във Варненския окръжен съд.


В обвинителния акт е записано, че лекарят „не е осъществил следоперативен контрол и наблюдение на локалния и общия статус и жизнените показатели” както и че не са направени евентуално лабораторните изследвания. Той е обвинен и в това, че е използвал неправилно кръвоспиращ препарат, не е реагирал адекватно на състоянието на пациентката, за което му е било съобщено и е прехвърлил грижите за нея след операцията на други лица, като е разпореждал какво да се прави по телефона.
Медицинската сестра Ваня И. ще отговаря за неизпълнение на задълженията си за ежедневно наблюдение на оперираната пациентка. Тя не била подавала своевременно нформация на лекаря за състоянието й, от което оперираната получила анемия от загубата на кръв, която довела до смъртта й.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up