Сряда, Март 03, 2021

Състав на Пловдивския окръжен съд проведе заседание по дело за непозволена увреда, заведено от В.Д. срещу пловдивска болница. Ищецът judge231е постъпил за лечение след счупване на подбедрицата. Операцията е забавена с няколко дни. След нея, болният не е проследен и на подбедрицата настъпва така наречения компартмънт синдром – прекъсване на кръвоснабдяването на долния крайник, довело в последствие на пълна загуба на мускулатурата и подвижността на крака.

Последвали са няколко пластични и съдови операции, благодарение на които кракът е спасен от ампутация, но е останал в състояние на „биологична протеза“. По делото бе изслушана и приета комплексна съдебно медицинска експертиза, която потвърди, наличието на компартмънт синдром, който би могъл да бъде предотвратен, ако са били предприети своевременно мерки. Делото е отложено за месец май, когато се очаква да бъде обявено за решаване.
Делото срещу медицинския стандарт по Спешна медицина приключи и бе обявено за решаване. Представителят на Върховната административна прокуратура изрази становище за основателност на жалбата, подадена от НСЧБ, ЦЗПЗ, СОББ и ББА.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up