Сряда, Март 03, 2021

judgeОтложи се за пореден път делото на В.Д. срещу университетска болница, където му е проведено лечение през 2012г. Ищецът постъпва с тежка травма на подколянната става, настъпила по време на футболен мач. Вместо да бъде незабавно опериран – наместване на счупената кост, той остава 3 дни да чака – така е планиран от медицинския екип. При постъпването си изрично казва, че няма никаква

чувствителност на крака – не усеща нито допир, нито болка. Този симптом и изцяло пренебрегнат от лекуващите го лекари. Рано сутринта след операцията, извършена 4 дни след приемането му, се установява тежък Компартмън синдром – в резултат на повишено вътрешно налягане се причинява притискане на нервите и кръвоносните съдове, което води до пълната им некроза.

Вътрешното налягане се получава в резултат на вътрешно кървене, което няма на къде да се изтече – казано на най-разговорен, немедицински език. Тоест това е състояние, получено „благодарение“ на закъснялата с 4дни операция на медицинския екип на университетската болница. Към настоящия момент ищецът, който е млад мъж на 20години, е с изцяло осакатен крак – тъканите му са некротизирали, изгнили, както и сухожилията и нервите. Не може да движи стъпалото си, както преди, претърпял е повече от 20 операции за изрязване на мъртва тъкан и пластични операции. За професионален спорт и дума не може да става, като му остава и болката при всяко движение и ходене.

Вещите лица по делото, обаче изпитват искрен страх или криворазбрана солидарност към своите колеги, а може би и двете, и така и не посмяха да кажат директно истинската причина за изключително влошеното и непоправимо състояние на крака на момчето. Назначена е допълнителна съдебно медицинска експертиза за следващото заседание, която би трябвало да изясни в какво се състои причината за настъпилата увреда, ако обаче назначените вещи лица от Старозагорската университетска болница имат доблестта и не са загубили чувството си на достойнство и чест!

Адвокат Христина Николова

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up