Петък, Юни 05, 2020
Прокуратурата се самосезира, започва проверка на МБАЛ-Гоце Делчев

Върховната административна прокуратура  се е самосезирала и е указала на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди редица проверка на МБАЛ „Иван Скендеров“-гр. Гоце Делчев с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на институцията. 

 Проверките трябва да бъдат извършени от съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи.

Действието на прокуратурата е във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението. Причината е в подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

В хода на проверката ще бъдат изискани и становище и действия от страна на Общински съвет – Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък за лечение на болни с COVID-19.

Брифингите на НОЩ спряха. Каква е оценката ви за тях?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up