Сряда, Август 05, 2020

48- годишният мъж от Стара Загора, упражнявал лекарска професия, без да притежава правоспособност, остава под постоянен арест, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Въпросният мъж практикувал като лекар в периода от септември 2018 г. до месец юни тази година. Установено е, че има завършено висше образование за медицински специалист, но е бил безработен.

Липсата на доходи, принудили обвиняемият да се представя за общопрактикуващ лекар. Мъжът обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал им е лечения и издавал съответните медицински документи. Оказва се обаче, че това не е единичен случай, мъжът и друг път се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпни деяния от общ характер, като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда „лишаване от свобода“. Той е осъждан за извършени престъпления през 2009 г. и 2011 г.

Поради съмнения, че мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление от Районният съд в Стара Загора му налагат постоянна мярка „задържане под стража“.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up