Четвъртък, Октомври 01, 2020

judge1Отложено бе първото заседание по делото срещу рентгенолога д-р Иван Димитров, който застреля рецидивистта Жоро Джевизов - Плъха в Пловдив, съобщи dariknews.bg. Магистратите взеха това решение поради неявяване на свидетел. Роднините на починалия поискаха от медика150 000 лв.кръвнина.
Д-р Димитров получи силна обществена подкрепха от уважавани публични личности в града под тепетата, в това число и юристи.
Днес колегите му от УМБАЛ-Пловдив внесоха подписка в негова защита.Д-р Димитров работи в УМБАЛ-Пловдив от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите. До този момент ръководството на болницата е получавало единствено благодарности във връзка с неговата работа”, се казва в нея. Колегите на рентгенолога допълват, че и след инцидента д-р Димитров е продължава да изпълнява съвестно служебните си задължения като рентгенолог и многократно е споменавал пред тях, че съжалява за случилото се.

Срещу 49-годишният д-р Иван Димитров са повдигнати две обвинения. Едното е за убийството на рецидивиста Джевозов, като прокуратурата е квалифицирала престъплението като "извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана". Максималната присъда, която законът предвижда в този случай е затвор до 5 години.

Второто обвинение за притежание на незаконно оръжие - пистолет и боеприпаси за него. Ако бъде признат за виновен и по това обвинение, той може да получи от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Първоначално медикът бе задържан за 72 часа, след това бе освободен с мярка за неотклонение „подписка“. В негова подкрепа имаше няколко протеста с искания за промяна в законодателството, които да гарантират сигурност и безопасност на хората в собствените им домове.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up