Понеделник, Юли 13, 2020

АнаниевМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев участва днес в парламентарния контрол и отговори на депутатски въпроси. Той каза в пленарната зала, че си е поставил срок от три седмици за пълен финансов анализ на дейностите в държавните болници, както и на техния мениджмънт в отговор на въпрос, свързан с тежкото финансово състояние на лечебните заведения за болнична помощ. Министърът обясни, че ще предложи програма с мерки за преструктуриране на болниците, които имат нужда от това.

„На базата на този анализ ще предложа конкретна програма и мерки за преструктуриране и оздравяване на тези болнични заведения, които имат нужда от това. Програмата ще бъде публична. За тази дейност аз ще нося пред правителството и пред вас своята отговорност“, каза той.

„До края на годината ще бъде засилена контролната дейност във всичките му възможни форми. Ако се наложи, ще ползвам съдействието и на специализираните служби за разкриване на престъпления в здравеопазването“, увери депутатите здравният министър и допълни, че здравносигурителният модел в момента в определена степен вече е изчерпан и трябва да се търси начин за надграждането му.

„Комплексният подход е задължителен, за да се отчетат всички преимущества и недостатъци на функционирането на системата на здравеопазването, акумулирани години наред. Предприел съм действия за подготовка на редица нормативни актове, които на този етап са отменени, но имат отношение към функционирането на болничната медицинска помощ. В кратък срок ще представя своите приоритети и намерения по отношение на бъдещото финансиране и функциониране на болниците“, отбеляза Ананиев.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up