Неделя, Януари 24, 2021
Уволняват шефа на ИАМН?

Според два независими един от друг източника, Изпълнителният директор на ИАМН Росен Иванов и и. д. Директор на Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ Фидел Косев са се разболели едновременно и за неопределено време. Според слуховете, причината за временната нетрудоспособност, може би е предстоящото им уволнение. Обърнахме се към пиара на агенцията с въпрос, дали двамата отсъстват от работа, поради болест и дали предстои уволнението им.

Отговориха ни, че не знаят, ще проверят и веднага ще ни дадат отговор. До края на работния ден, такъв не беше получен, което по-скоро потвърждава съмненията, че случаят е точно такъв, какъвто го описваме. Защо иначе пиарът на агенцията няма да го опровергае веднага?
Подобно решение може да е донякъде изненадващо, но не е нелогично, предвид видимата липса на резултати от дейността на надзорния орган. Последните примери за това са проверката на УМБАЛ Георги Странски – Плевен, която беше начислявала допълнителни такси за издаване на протоколи от комисия на пациентите, в резултат ИАМН дори не отправи препоръки към лечебното заведение, да не говорим за санкции. Емблематична е и проверката на лечебните заведения, които изискват PCR тест за прием в болница. Резултатите от тази проверка не станаха ясни, макар че случаят касае голяма част от обществото. Единственото, което агенцията сподели публично е становище, почти преписано от прессъобщенията на МЗ по този повод.

За последната година агенцията е извършила 960 проверки по сигнали и 70 планови, в резултат на които са наложени са санкции на ....... 4 болници и една тъканна банка.
Агенцията отговаря и за трансплантациите на тъкани и органи. Освен, че стана за смях с това, че не знае кои са координаторите по донорство в страната и какви суми получават, резултатите от началото на година говорят сами за себе си – 3 трансплантации на органи.
За сметка на това шефът на Агенцията показа завидно усърдие в раздаването на бонуси – 50 000 лева само за второто тримесечие. Както се казва, все в нещо трябва да си добър.
Във всички случаи пожелаваме на болните скорошно оздравяване.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up