Четвъртък, Октомври 01, 2020
Забраняват повече от двама на по-малко от два метра. Носете си рулетка.

Властта забрани повече от двама души да бъдат заедно. Ако все пак са на едно място, разстоянието между тях трябва да е минимум 2 метра.
Тази мярка е била предложена от ръководителя на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
"Мерките се спазват, но все пак има събиране на хора на открито", заяви тази сутрин председателят на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той ще предложи на премиера Борисов да се забрани събирането на повече от двама възрастни на открити пространства, визирайки и детски площадки и градинки. А хората на опашките пред хранителните магазини, аптеките, банките и държавните институции да бъдат на минимум 2 метра отстояние един от друг.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подписал заповед, която забранява повече от двама възрастни души да се събират на открити и закрити обществени места. Това става ясно от съобщение на сайта на министерството, но в него не се посочва коя възрастова група влиза в тази категория.
В заповедта, обаче не се уточнява на какво разстояние трябва да са хората един от друг. Не указано и от коя до коя точка на тялото ще се измерва разстоянието, визирано от гемнерала.
Ако не искате да бъде глобени погрешка не излизайте от дома без рулетка. С нея ще можете да докажете разстоянието до другия възрастен и така да избегнете глоба. Може също да си сглобите дървен обръч с диаметър 2 метра, който да слагате на кръста си всеки ден, когато излизате навън.

Какво трябва да се направи, за да се осигурят лекарства в малките населени места?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up