Събота, Септември 21, 2019

През тазгодишния месец  август Министерство на здравеопазването публикува 13 проекта за фармако-терапевтични ръководства. Те са:

ръководство за използване на антимикробни лекарствени продукти
ръководство по медицинска паразитология
по пневмология и фтизиатрия
ръководство по очни болести
ръководство по неонатология
за лечение на гастроентерологичните заболявания
за ендокринология и болести на обмяната
фармако-терапевтично ръководство по ревматология
ръководство за лечение на неврологичните заболявания
ръководство по клинична хематология
ръководство по нуклеарна медицина
ръководство по анестезиология и интензивно лечение
ръководство за лечение на алергичните болести

endocrinologyПроектът на наредба за приемане на фармако-терапевтично ръководство по ендокринология и болести има 14-дневен срок за обществена консултация, поради вече провелата се такава по-рано през април тази година. Това е именно преработеният проект предвид постъпилите предложения и становиша.

Терапевтичните схеми и алгоритми за лечение с лекарствени продукти на новият вариант на наредбата са съгласувани с експертния съвет по медицинска специалност „Ендокринология и болести на обмяната".
Проектът на фармако-терапевтичното ръководство е структуриран в 21 раздела. Обхванати са основните диагнози в областта на ендокринологията и болестите на обмяната. Това включва всички жлези с вътрешна секреция – хипофиза, полови и надбъбречни жлези, щитовидна жлеза, панкреас и други и заболяванията им. Тук влизат тиреоидни заболявания, захарен диабет, метаболитен синдром, затлъстяване, синдром на поликистозните яйчници и други.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up