Вторник, Юни 18, 2019

limits noВ Русе назрява тежък конфликт заради пациенти, които се нуждаят от палиативни грижи. За това сигнализира управителят на Комплексния онкологичен център в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров, цитиран от Радио Дарик.

Проблемът е в лимита на леглата, регламентиран от Здравната каса. Отделението по палиативни грижи в Русе е с капацитет от 30 легла. В момента обаче заради лимита на касата се използват само 12. Нуждаещите се от подобен тип грижи обаче са много повече, обясни д-р Кожухаров.

Вариантите в тази ситуация са три, но те не са изгодни за никого - или пациентите трябва да бъдат връщани, или да поемат разходите си, или лечебното заведение да заплати за престоя им.
"За сметка на лечебното заведение означава за сметка на персонала, защото не можем да не платим сметката на енергото, да не си платим водите, телефоните, лекарствата, консумативите и т.н., защото ще ни блокират сметките. И от кого вземаме? От заплатите на персонала", каза управителят на онкологичия център в Русе.
Предложението на д-р Кожухаров и колегите му е
НЗОК да вдигне лимита, за да може всеки нуждаещ се да бъде приет за лечение, а, както вече стана ясно, нуждаещите се са много. Вече са писани писма до Здравната каса, но те остават без отговор.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up