Неделя, Септември 26, 2021
Последвайте ни
600 присъди за бягство от задължителна изолация от началото на пандемията

Над 3000 досъдебни производства за неспазване на карантината са образувани от обявяването на извънредно положение на 13 март миналата година досега. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. По думите му оттогава до днес съдилищата са произнесли 600 присъди за бягство от задължителна изолация, има и 2 ефективни присъди – лишаване от свобода и глоба.

 

Няма регистрирани телефонни измами, свързани с ваксините, допълни министърът.

"Всяка доставка на ваксини е предварително организирана, изчаква се на летище София или на границата и се поема от автомобили на МВР, прекарва се, до където са разпоредили здравните власти, включително Варна и Бургас", обясни той.

От 13 март миналата година близо 5000 полицаи са били заразени с коронавирус, в момента на лечение са около 300. Починали са 32-ма служители не реда, каза Христо Терзийски.

„Заразяването не е задължително да е било по време на изпълнение на служебни задължения, но доста ресурси са отделени за МВР болницата“, поясни той и коментира, че като цяло процентът на заболелите е сравнително малък.

"В края на миналата година бяха отделени извънбюджетни средства в размер на 7 млн. лв. за закупуване на нова техника и апаратура. В момента започна ваксинацията на лекари - 113 лекари от МВР болница са ваксинирани, около 100 от тях и с втората ваксина", посочи министърът.

Приблизително 11 000 служители на МВР ще бъдат ваксинирани, което е около 25% от целия състав, допълни той.

"Когато дойдат ваксините и когато дойде моят ред, ще се ваксинирам", заяви Христо Терзийски.

Министърът бе категоричен, че няма да има отново затваряне на градовете и изграждане на КПП-та.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up