Събота, Октомври 23, 2021
Follow Us
Ексхумираха тялото на 19-годишния Христо, починал с COVID

Тялото на 19-годишния Христо Денев, починал в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново с диагноза COVID-19, е било ексхумирано днес, съобщи „Борба“. Разпореждането е на Националната следствена служба по указания на Софийска градска прокуратура. Преди седмица тя бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, след като всички

търновски прокурори си направиха отвод от случая. Причината е, че зам.-апелативният прокурор Емил Денев, който няколко години е бил и окръжен прокурор, е чичо на бащата на момчето Иван Денев, а главната медицинска сестра в болницата му е леля.

Преди седмица Софийската градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на младежа, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Христо бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот, на 31 юли, момчето издъхнало.

Веднага след постъпването на материалите в Софийската градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в болницата, поради незнание или немарливо изпълнение на определена дейност, е била причинена смъртта на младежа.

Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали медици са допуснали грешки при лечението на пациента.

В свой пост във Facebook преди дни опечаленият баща написа: "Скъпи приятели и поддръжници, днес бях разпитан като свидетел по образуваното досъдебно производство за смъртта на сина ми. Ето защо, разбираемо и при съобразяване със закона, вече ще бъда далеч по-умерен в информирането ви. Следете развитието и бъдете с нас в молитвите си! Бъдете сигурни, че скритото ще стане явно и че Истината ще бъде постигната!".

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up