Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Осъдиха бившия шеф на КОЦ Пловдив

Апелативният съд в Пловдив отмени оправдателната присъда на бившия шеф на Комплексния онкологичен център в града Красимир Вальов. Втората инстанция му определи условна присъда от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок и глоба от 2 000 лева. Вальов беше оправдан от долната инстанция - Окръжния съд, по обвинението за безстопанственост в особено големи размери при купуването на томограф за лечебното заведение.

Пловдивският апелативен съд призна бившия директор за виновен в това, че през 2016 година като управител на КОЦ „не е положил достатъчно грижи за възложена му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството" и без да проучи пазара е обявил търг за купуване на 32-срезов компютърен томограф с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Договорът е сключен с единствената явила се на търга фирма - „Меркурий комерсиал" ООД, които да доставили апарата за 898 000 лева без ДДС. Според съда това е ощетило КОЦ с 254 777 лева без ДДС, колкото е разликата между стойността на томографа по договора и реалната му пазарна стойност, т.е. сумата, за която машината е купена от фирмата - доставчик.

Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up