Петък, Юли 10, 2020
Здравното министерство затяга кибернадзора

Кибернадзора в здравеопазването предстои да бъде затегнат. От здравното министерство правят промени в Устройствения правилник на ведомството, за да осществят кибер сигурността в сектора, така се създава и орган по мрежова и информационна сигурност за сектор „Здравеопазване", "Новото звено ще изпълнява функциите на национален компетентен орган по мрежова и информационна сигурност за сектор „Здравеопазване", както и функциите на секторен екип за реагиране при инциденти с компютърната сигурност за сектора," заявяват от МЗ. Предвижда се също дирекция „Медицински дейности" да отговаря за Националната здравна стратегия, а дирекциите „Здравен контрол", „Лекарствена политика" и „Промоция на здраве, профилактика на болести и зависимости" ще участват в процеса.

„В резултат от приемането на постановлението се очаква създаване на оптимална организация на работа в министерството", пише в доклада на министъра.
Изглежда, ще се постараем да настигнем развитието на Европа този век. Предлага се още и допълване на функциите на главния секретар на здравното ведомство по осъществяване на контрола при изготвянето на доклада за състоянието на администрацията на министерството и по планиране и отчетност при изпълнение на ежегодните цели на администрацията.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up