Вторник, Януари 19, 2021

Новата Социална Методика дезориентира повечето заинтересовани, поради сякаш неясните ѝ мотиви: Държавната власт изпълни исканията на гражданите (вследствие на интензивни протести) и осъществи реформа в социалните грижи за хората с увреждания, но едновременно с това методиката, дори променена, оставя хората потърпевши, а не подпомогнати от социалните грижи у нас.
За Право&Здраве Рени Григорова, юрист, гражданска инициатива "Системата ни убива всички", разказва накратко как изглеждат социалните грижи по света и у нас и призовава за кръгла маса в интерес на социалната методика. 

"В нормалните държави, в наредбата за социални грижи, човекът получава един бюджет, отделно от това държавата му отпуска финансова помощ спрямо неговите персонални нужди по отношение на личен аисистент, помощни средства, а това се определя от комисия, която идва вкъщи, не както тук инвалидите да ходят насам-натам. Това е система, която работи вече от 20 години."
"Искаме да направим една кръгла маса, която, за да не бъде политизирана, да бъде след изборите за местни администрации и на нея да поканим представители на властта, на съсловни организации, на работодателите, на хората които за заинересовани да има реформа и да има нормален живот за хората с увреждания,защото
само по статистика от вчера, докато министър-председателят открива панаири и тн., трима души са се самоубили. Двама от тях са хора с увреждане, защото просто не могат да живеят в тази страна. Не би трябвало да е така."
Чуйте целия коментар:
Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up